4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Buğday pazarı için arsa bekleniyor

Elazığ'da yeni buğday pazarı kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, pazar için arsa tahsisini beklediklerini söyledi. 

ETB Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ'ın gelişmesinin son yıllarda artarak devam ettiğini vurgulayarak bugünkü Buğday Pazarı'nın hem modernize edilmesi, hem de günümüzün şartlarına uygun hale getirilmesi açısından yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bu noktada ETB olarak yeni bir pazarın kurulması çalışmalarını başlattıklarını anlatan Dumandağ şunları söyledi: 

"Elazığ'a yakışır, depoları, siloları, modern işyerleri ile Elazığ'a yeni bir buğday pazarı yapma girişimimiz devam ediyor. Bu konuda Elazığ Belediyesi ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Biz kendilerinden arsa tahsis edilmesini talep ettik. Bu konuda belediyemizin bize yer göstermesi durumunda Ticaret Borsası olarak buğday pazarını yaparak ilimizin hizmetine sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." 

Dumandağ, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Ticaret Borsası'nın yeni binasının inşaatının da devam ettiğini belirterek, "Bilindiği gibi bu merkezimizde, 16 bin metrekarelik alanda 71 iş yeri, sosyal tesisle, idare merkezi, otopark, peynir ve ceviz pazarları yer alacak. Bu projemiz toplam 5 milyon dolara mal olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?