30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Butik şarapçılık kursu açılıyor

Elazığlı kadınların butik şarapçılık alanında faaliyette bulunmasını sağlamak amacıyla düzenlenmesi planlanan kursa kayıtların 8 Eylül 2010 tarihinde sona ereceği açıklandı.

Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsamettin Kaya, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2007 yılı Haziran ayında kurulan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 5200 sayılı yasa ile bağlı kurulan ve 400'ün üzerinde üyesi bulunan Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği; Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlamış olduğu Butik Şarapçılık projesi Hazine Müsteşarlığı Merkez Finans ve İhale Birimi tarafından uygun görülmüş olup, sözleşmesi ağustos ayı içinde Ankara'da imzalanmıştır. Proje hazırlıklarının tamamlanmasından sonra kursa alınacak 19-29 yaş arası 50 bayan kursiyer

teorik ve pratik dersler alarak yerel işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleki eğitim verilerek kadın istihdamı desteklenmiş olacak. Projenin süresi toplam 10 ay olup, Elazığ'da yaşayan, kendilerini istihdam edecek meslek vasıfları bulunmayan veya var olan mesleki vasıfları ile iş bulamayan işsiz bayanlardan oluşacaktır. Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek projeye katılacak kursiyerlere 10 ay boyunca günlük 8 Euro harçlık verilecektir.

Kayıtlar İş-Kur İl Müdürlüğü ile Üzüm Üreticileri Birliği'nde devam etmektedir. Kayıtlarımız 8 Eylül 2010 tarihi itibarıyla sona erecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 17:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?