5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Butona basıp temeli attılar

ELAZIĞ'DA KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE ALT GEÇİT KÖPRÜSÜ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Kekliktepe köprülü kavşağı ve Çaydaçıra kavşağı alt geçit köprüsü temel atma töreni gerçekleştirildi.

Keklik tepe kavşağında düzenlenen temel atma törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlearın müdürleri ile AK Parti Elazığ Milletvekili adayları katıldı. Törende konuşan Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Keklik tepe hemzemin kavşağının 16 ilin kesişme noktası olduğuna dikkat çekerek, her iki projenin maliyetinin 50 Milyon TL olduğunu söyledi. Altunyuva, "Organize Sanayi Bölgesi ve Havaalanı transit trafiğinden dolayı kavşakta oluşan yoğun

trafiği yeniden düzenlemek amacı ile Keklik tepe Köprülü kavşağının yapımı planlanmıştır. Projesi yapılan köprülü kavşağın Elazığ-Diyarbakır istikametinde 710 m. uzunluğunda alt geçit, Bingöl-Güney Çevre yolu üzerinden Malatya bağlantısını sağlayan 880 m. uzunluğunda üst geçit kavşak olacak şekilde; Elazığ-Bingöl, Elazığ-Güney Çevre Yolu, Diyarbakır-Bingöl, Diyarbakır-Malatya bağlantılarını sağlayacaktır. Yaklaşık proje maliyeti 30 milyon TL olup, Keklik tepe Kavşağında 170 bin m3 kazı, 70 bin m3 dolgu, 16

bin 500 m fore kazık, 5 bin 500 ton demir, 182 adet kiriş, 5 bin 600 m2 toprakarme, 4 bin 500 m2 prekast cephe kaplama 25 bin m3 beton imalatı yapılacaktır. Projenin 2 yılda bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Altunyuva konuşmasında, "Yıllık ortalama Günlük Trafiği 26 binlerde olan Çaydaçıra Alt Geçidi kavşağının yapılmasıyla Elazığ Şehiriçi Zübeyde Hanım Caddesi ile Malatya yolu bağlantısı alt geçit ile sağlanacaktır. Trafikteki gecikmeler ortadan kalkarak güvenli trafik akışı sağlanacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili adayı Zülfü Demirbağ ise projelerin hayata geçirilmesi ile şehrin rahat bir nefes alacağına dikkat çekerek, şimdiye kadar yapılanların iki katının AK Parti hükümeti tarafından yapıldığına işaret ederek, "Farkımız böyle ortaya çıkıyor" dedi.

Temel atma töreni törene katkılan protokolün butona basması ile son buldu.

ELAZIĞ'DA KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE ALT GEÇİT KÖPRÜSÜ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 18:07:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 14:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?