30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Çadırda yaşam savaşı

YEDİ KİŞİLİK AİLE 9 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR

Elazığ'ın Yazıkonak beldesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde 5 çocuklu Yıldırım ailesi 9 yıldır çadırda yaşıyor. Bir mahallenin ortasına kurulu çadır içinde beşi yaşları 4 ile 15 arasında değişen çocuk, toplam 7 kişinin yaşadığı çadır, insanlık dramını gözler önüne seriyor.

Türkçe bilmediği için içinde bulunduğu sıkıntaları antamayan 5 çocuk annesi Saliha Yıldırım'a Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Uçan tercümanlık yaparak sorunlarını İHA'ya anlattı. Saliha Yıldırım, "Ben istiyorum ki bana bir ev yapsınlar. Benim kocam hasta çalışamıyo,r şimdi de çobanığa gitmiş. Bana yardım edilirse sevinirim" dedi.

Muhtar Cemal Uçan ise 5 çocuklu bir ailenin 9 yıldır çadırda yaşadığını belirterek hiçbir gelirlerinin olmadığını söyledi. Uçan, "Evin erkeği rahatsız çalışamıyor. Yaz aylarında çobanlığa gidiyor dar gelirli bir ailedir, hiçbir yerden gelirleri yok. Devletimiz bunlara yardım ederse biz de seviniriz" diye konuştu.

Çadır içinde yaşamlarını sürdüren Yıldırım ailesinin beş çocuğundan yanlızca ikisi okula gidebiliyor. Okula giden çocuklar ise soğuktan ders çalışamadıkları en büyükleri olan Zeki'nin ise imkansızlıkdan dolayı 8. sınıftan ayrıldığı belirtilirken evlerinde yiyecek bir lokma ekmeklerinin bile olmaması görenleri hayretler içinde bırakıyor. Yıldırım ailesi kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

YEDİ KİŞİLİK AİLE 9 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR
YEDİ KİŞİLİK AİLE 9 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 15:30:01
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?