4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Camide milli takım için dua edildi

Bu akşam A Milli Takımın oynayacağı Almanya maçı öncesi Elazığ'da dualar edildi.

İzzetpaşa Cami Vaizi Ediz Erşen, öğlen namazı öncesi cemaatle birlikte Milliler için dua ederek, "Bugün Fatih Terim adeta bilimsel yöntemlerle fetih gerçekleştirmektedir. Adeta Osmanlı'nın torunları tekrar Viyana'yı kuşatmıştır. Belli bir seviyede fetih yapmıştır. Bize düşen görev onlara destek vermektir" dedi.

Elazığ İzzetpaşa Camii'nde öğlen namazı öncesi Milli Takımın bu akşam yapacağı Almanya maçı için dualar edildi. Vaiz Ediz Erşen, Peygamber Efendimizin birçok spor dallı ile ilgilendiğini belirterek, "Adeta Osmanlı'nın torunları tekrar Viyana'yı kuşatmıştır. Belli bir seviyede fetih yapmıştır" şeklinde konuştu.

Erşen, "Peygamberimiz ok atmıştır, spor yapmıştır. Bugün Hıristiyan misyonerler der ki, 'Türkler ve Müslümanlar güce dayalı güreş gibi alanlarda başarılı olmuşlardır. Akla dayanan taktiğe dayanan futbolda, basketbolde başarılı olamazlar.' Yine onların yanlış telkini ile çok yanlış sözler geziyor piyasada. 'Futbol oyunu oynarsanız Hazreti Hüseyin'in başı ile oyun oynarsınız', öyle bir şey olur mu? Bunu içimize sokan, yabancı mihrakların kötü niyetli olanları. Yoksa spor helal dairesinde caizdir. Bunun
ölçüsü aşırılığa kaçmamaktır. Küfürden uzak kalmaktır. Bunu fanatizm boyutuna almamak lazım. İspanya Kralı diyor ki, 'Ülkeyi futbol ile ve siesta ile uyuttum' diyor. Bu da yanlış ama burada bunun doğru algılanışı fayda vermektedir. Hele bu milli takım seviyesinde olursa daha güzel. Bugün Fatih Terim adeta bilimsel yöntemlerle fetih gerçekleştirmektedir. Adeta Osmanlı'nın torunları tekrar Viyana'yı kuşatmıştır. İnşallah bu konuda onlarla ruhlarımızla beraber olacağız, onlara enerji göndereceğiz. Ve ben dua yapmak istiyorum" diye konuştu.

Vaiz Erşen, öğle namazına katılan yaklaşık 500 kişi ile birlikte dua etti. Erşen, "Allah Milli Takımımıza yardımcı olsun inşallah. Hayırlı bir galibiyet nasip eylesin. İnşallah bu galibiyetle finale çıkıp Avrupa kupasını almayı nasip eylesin. İkinci bir Viyana fethini bu yönüyle bize nasip eylesin. Onlara da bu şuuru nasip eylesin. Kahraman bir Milletin Türk Milletinin torunları olduğunu, İslam ümmetinin temsilcileri olduğunu anlamayı nasip eylesin. Nasıl ki, Yıldırım Beyazıt, Fatih Sultan Mehmet ve
diğer Osmanlı padişahları fetihlerde muzaffer oldukça İslam ülkeleri seviniyorsa, yine inşallah böyle bir fetihle İslam dünyası sevinsin" şeklinde dua etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 16:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ataş IP: 85.98.26.xxx Tarih : 25.06.2008 22:47:00

bizede bu yakışır. www.ozharput.com