4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Can suyu kredisine yoğun ilgi

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı`nın (KOSGEB), Elazığ'da imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere yönelik başlattığı sıfır faizli 'İstihdam Endeksli Can Suyu Kredi Desteği' programı yoğun ilgi gördü.


KOSGEB Elazığ Tip 2 Sinerji Odağı Yöneticisi Yrd. Doç Dr. Ahmet Orhan, Elazığ'da 288 işletmenin başvuru talebi değerlendirmeye alınırken kredi hacminin 11 milyon 864 bin YTL olduğunu söyledi. Elazığ'ın kredi kullanımında, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk sırada yer aldığını söyleyen Orhan, "Can suyu kredisi piyasaların canlanmasına önemli katkı sağladı. Can suyu kredisi, kriz ortamında işletmelere önemli bir finans destek sağlamıştır. Piyasaların az da olsa bu kredi ile canlanacağını umuyoruz. Sinerji odağı olarak bu krediden Elazığ'daki imalatçıların en üst düzeyde istifade etmesi için hafta sonu ve bayram tatilini bile çalışarak geçirdik. Sonuçta Elazığ'ı kredi kullanımında arkadaşlarımızla birlikte önemli bir noktaya taşıdık" dedi.
Can suyu kredi programından yararlanmak isteyenlerin kredi taleplerinin, başvuru sırasına göre değerlendirildiğini hatırlatan Ahmet Orhan, limiti aşan başvuruların yedek listede yer aldığını ve asıl listede kredi kullanımı onaylanmayan işletmelerin yerine yedek listedekilerin sıraya göre çağrılacağını söyledi.


Orhan, esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin krediyi ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı eşit taksitle 12 ayda ödeyeceğini, kredi faizinin KOSGEB tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 11:49:07
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 11:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?