6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

'Çayda Çıra' nın patenti alınacak

Elazığ yöresine ait olan ve dünyaca bilinen 'çayda çıra halk oyunu' için Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından patent alınacağı bildirildi. 

Elazığ Belediyesi Kültür Müdürü İbrahim Erdoğmuş, Elazığ mahalli halk oyunlarından olan çayda çıra oyununun Elazığ'a ait bir oyun olduğunu ve bu kimlikle dünya çapında ün yaptığını ifade ederek, çayda çıra oyununun oluşumundan bu yana patentsiz olduğunu, Elazığ Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak önümüzdeki günlerde oyunun Elazığ'a ait olduğuna dair patent almak için başvuruda bulunacaklarını söyledi. 

Erdoğmuş, "Elazığ'ın mahalli halk oyunlarından birisi olan ve kentin eşsiz kültürünü yansıtan dünyaca ünlü halk oyunumuz çayda çırayla ilgili ortaya çıkan spekülasyonlara bir son verebilmek adına Belediye Kültür Müdürlüğü olarak önümüzdeki günlerde patent başvurusunda bulunacağız. 2006 yılı içerisinde Kültür Müdürlüğümüz tarafından Elazığ kültürünü kıtalar arasına ve yeni nesillere taşıyabilmek için mahalli müziklerimizin enstrümantal özellikte ele alındığı bir kaset yapacağız. Bu kaset içerisinde yer alacak olan ve kimliksiz kalan çayda çıra müziğimiz, bu kasette patentli olarak yer alacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde başlayacağız ve 2006 yılında halkımızla buluşturacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 17:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?