3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Cem evinde iftar

Elazığ'da Alevi vatandaşlar Muharrem ayı nedeniyle Cem Evi'nde bir araya gelerek iftar açıyor. Çok sayıda Alevi'nin katıldığı iftar yemeğine Elazığlı iş adamları da destek veriyor.

Elazığlı Aleviler 12 gün sürecek Muharrem ayı oruçlarını Cem Evi'nde verilen iftar yemeklerinde bir araya gelerek açıyor. Her gün bir iş adamının yemek verdiği iftar yemeklerine yaklaşık 500 kişi katılıyor.

Yıldız Bağları mevkiinde bulunan Cem Kültür Merkezi'nde Elazığ Ticaret Odası'nın verdiği yemek için toplanan Alevilere Oda tarafından etsiz bezelye, pilav, çorba ve ayran çorbası ikram edildi.

Cem Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, Cem Evi yönetimi olarak bütün vatandaşlarla kucaklaştıklarını belirtirken, Muharrem ayı boyunca yemek vereceklerini söyledi.

Yeşil, "Günde 400-500 kişi yemeğe katılıyor. Her toplumdan insan burada mevcuttur. Yemek konusunda bize ciddi anlamda destek veren iş adamı ve vatandaşlarımız var. Muharrem ayı bizim için kutsal bir aydır. Bu ayda yoksulun buradan faydalanması bizim için son derece önemlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?