7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Çeresizliğin gözyaşları

Elazığ’da, kalp ve karaciğer hastası 15 yaşındaki Özlem Beşiktaş, yardım bekliyor. 2 yıl önce hipertansiyon teşhisiyle Fırat Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yatırılan Özlem Beşiktaş’ın yapılan tetkiklerinde karaciğer ve kalp yetmezliği rahatsızlığı tespit edildi.

Elazığ’da yapılan bir ameliyat sonrası, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Özlem, tedavi giderlerinin yüksek olması nedeniyle Elazığ’a döndü. 350 milyon lira ile evini geçindiren baba Zülfü Beşiktaş, kızını tedavi ettiremediği için her gün gözyaşı döküyor. Beşiktaş, kızının kalp ve karaciğer nakliyle kurtulacağını, bunun da nerdeyse imkansız olduğunu, ancak yine de umutla beklediklerini söyledi.

60 Yıl İlköğretim Okulu’nun en başarı öğrencilerinden biri olan Özlem Beşiktaş, 8. sınıftan hastalığı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Genç kız, okuyup doktor olmak isteğini ifade ederek, "Bir hastaya nakil yapıldığı zaman çok mutlu oluyorum. Sanki bana yapılmış gibi. Ama ben de umutluyum. Yaşayıp, okuyup, ülkeme faydalı olmak istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:43:53
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 16:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?