6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Ceset teslim edilmedi aile çaresiz

Irak’ın Tikrik kenti yakınlarında öldürüldüğü öne sürülen Türk şoför Turan Ünal’ın cesedi, yakınlarına teslim edilmedi. Turan Ünal’ın cesedi, DNA testi için Bağdat’a gönderilirken, ailesi, Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Bir süre önce, Tikrik kenti yakınlarında ateşe verilen LPG yüklü tankerin şoförü Turan Ünal’ın hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. Turan’ın ölüm haberini alan ailesi, cenazelerini alabilmek için Irak’a gitti. Sabah saatlerinde cenazeyi almak için Kerkük Savcılığı’na başvuran Ünal ailesine, DNA testi için Bağdat’a götürüleceğinden dolayı cenaze verilmedi. Bunun üzerine Ünal ailesi, Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım talebinde bulundu.

Oğullarının ’Ölü ya da diri’ bulunmasını isteyen Turan Ünal’ın annesi Şaziye Ünal, "Bir açıklama istiyoruz. Bize iyi bir haber verilsin. Hepimiz perişan durumdayız. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi. Turan Ünal’ın kardeşi Serkan Ünal (22) ise, "Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istiyoruz. Ağabeyimin ya ölüsünü ya da dirisini istiyoruz. Çok zor durumdayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 23:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?