5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Çevre yoluna yeni çehre

ÇEVRE YOLU YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞUYOR

Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan park ve dinlenme alanları çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanlığı tarafından 7 yılda şehre 170'den fazla park ve dinlenme alanı yapıldığı ve bu çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çevre yolu üzerinde bulunan Sarahatun Semt Polikliniği karşısında yer alan kavşağa 30 metre çapında dev bir ışıklı havuz yapımına başladı. Daha önce Malatya Caddesi ve Keban yolu üzerinde yer alan Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi başta olmak üzere birçok alanda ışıklı dev şelale ve peyzaj çalışması gerçekleştiren Elazığ

Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Sarahatun Semt Polikliniği karşısındaki kavşakta elips şeklinde 14 metre çapında, 60 santimetre derinliğinde modern ışıklı bir havuz inşa ediyor. Yapımı devam eden havuzda seramik ve traverten, krom plaka, krom elektrot ve çelik hasır kullanıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, bu çalışmalarla şehrin yapısını değiştirmeye devam ettiğini ifade etti. Başkan Selmanoğlu, "Göreve geldiğimiz ilk yıllarda hemşerilerimize söz vermiş ve Elazığ'ı yeşilin her tonuyla buluşturacağımızı söylemiştik. Geçen süre içerisinde gören her göz şunu inkar etmeden belirtmektedir ki, Elazığ'da artık sadece yeşilin her tonu değil, rengarenk bitki grupları şehre ayrı bir güzellik katıyor. Bunun yanı sıra şehrimizin birçok noktasına kazandırdığımız süs havuzları sayesinde hemşerilerimiz bu yeni dinlenme alanlarında rahatça vakit geçiriyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 17:43:05
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 21:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?