4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

CHP lideri Baykal'a tepki

Elazığ'da 13 sivil toplum örgütü temsilcisinin ve üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi düzenledikleri gösteride, başörtülü öğrencilerin üniversitelere girmesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı protesto ederek Baykal'a Türkiye Diyanet Vakfı'nın ilmihalini gönderdi. Gösteride, ''Sayın Baykal, 'Oku, Rabbin kerem sahibidir' '' pankartlarının açılması dikkat çekti.

Elazığ Postane Meydanı'nda toplanan 13 sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyesi yaklaşık 100 kişi, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Deniz Baykal'ı protesto ederek Baykal'a Türkiye Diyanet Vakfı'nın ilmihalini gönderdi. Gösteriyi düzenleyen sivil toplum örgütlerinden Memur-Sen adına konuşan Murat Ergen, Deniz Baykal'a seslenerek, "Yaptığınız konuşmada başörtüsünün kesin bir emir olmadığını, bir örf ve adet olarak İslamiyet'e girdiğini iddia ediyorsunuz. Söylemleriniz laiklik ilkesi ile bağdaşmamaktadır. TBMM fetva verilecek yer, CHP fetva verilecek makam değildir. Yüce Meclisimizde bu tür konuşmalar yaparak, eksik bilgilerle halkımızın zihnini bulandırmaya hakkınız yoktur ve davranışınız laiklik ilkesi ile çelişmektedir. Lütfen bu işi Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun saygın din görevlilerine bırakın" dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı eylem, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ilmihalinin Deniz Baykal'ın posta adresine gönderilmesiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 18:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?