27
Nisan
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Çiftçiye dolu şoku!

Elazığ'da dolu yağışı ve sağanak nedeniyle bazı bölgelerde ekili alanlar zarar gördü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kent genelinde aralıklarla devam eden dolu yağışı ve sağanağın ardından ekili alanlarda oluşan zararı belirlemek için çalışma başlattı.

Merkeze bağlı Altınçevre köyünde yaşayan Vasfi Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolu yağışı nedeniyle köylerinde hububat, kavun, çilek, üzüm ve mısır tarlalarının zarar gördüğünü söyledi.

Kayıplarının büyük olduğunu dile getiren Berber, "Dolunun ne kadar şiddetli yağdığı meydana gelen zarardan görülüyor. Kimi yumurta büyüklüğünde kimi ise ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Köylü olarak mağduruz. Başaklar yere dökülmüş. Devletimizden destek bekliyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Hamza Dündar da ekili alanların doludan zarar gördüğünü, ayrıca yağmur sularının çöpleri tarlalarına sürüklediğini bildirdi.

-Mardin'den gelen 40 aile de doludan etkilendi-

Mardin'den bölgeye gelerek kiraladıkları arazilerde kavun ve karpuz yetiştiren yaklaşık 40 aile de doludan etkilendi.

Nadire Yıldız, 2 ay önce geldikleri bölgede kiraladıkları tarlalarda kavun ve karpuz ekimi yaptıklarını ancak dolu sonrası tüm emeklerinin boşa gittiğini belirterek, "Dolu vurdu, bir şey kalmadı, vallahi perişanız" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 400 dönüm alanda ekimini yaptıkları ürünlerin tamamının zarar gördüğünü savunan Yıldız, yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2013 Çarşamba 18:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?