4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Coca Cola'dan Elazığ'a fabrika

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim kurulu başkanı Suat Öztürk, Coca Cola’nın Türkiye’deki 5. fabrikasını Elazığ’da kuracağını bildirdi. 

Öztürk, "yatırımın boyutu önemli, 27 ili kapsıyor. Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu tamamen buradan beslenecek" dedi. 

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın Organize Sanayi Bölgesinde kurulacağını, bunun için 230 bin metre karelik bir alanı fabrika için tahsis ettiklerini söyledi. 

Önümüzdeki ay içinde, firma yetkilileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ve yatırımın teknik bilgilerini o zaman açıklayacaklarını ifade eden Öztürk, bunun çok büyük bir yatırım olacağını bildirdi. 

Projenin dolum tesisi, meyve suyu ve su tesisi olarak hazırlandığını ifade eden Öztürk, proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

İlkbaharda yatırımın başlayacağını, yatırımın 3 ile 5 yıl arasında olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle dedi: 

"Tesislerin tamamlanması, 3 ile 5 yıl arasında olacak. İlk etapta 150 ile 300 kişi istihdam edilecek. Yatırım rakamını şu anda söylemiyoruz. 

Yatırımın bölgesel boyutu önemli, 27 ili kapsıyor. Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu tamamen buradan beslenecek. Günlük sevkiyat ortalaması 80 kamyon olacak. Buradan bölgeye günlük 80 kamyon sevkiyat yapılacak. 

Bu yatırımın getisi olacaktır. Coca Cola buraya geldiği zaman diğer firmalarda gelecektir. Belki Pepsi burada kapalı olan yerini faaliyete geçirecek, ayrıca Cola Turka gelip burada yatırım yapabilir, rekabet şansını elinden kaçırmamak için. 

Değişik meyve suyu üretim tesisleri buraya gelir. Bu yatırım Elazığ için çok iyi olacak." Bu arada Coca Cola’nın Elazığ’ı tercih etmesinde, firma yetkililerine her konuda yardımcı olmalarının etkisi olduğuna işaret eden Öztürk, firmanın yatırımı Elazığ’da yapması için kişisel olarak da çok büyük çaba harcadığını söyledi. 

İlk aylarda görüşmeleri gizli yürüttüğünü, konuyu belli safaya geldikten sonra Vali Muammer Muşmal’la paylaştığını kaydeden Öztürk, bu yatırımın kent için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alp ışık IP: 85.110.190.xxx Tarih : 24.01.2008 22:37:25

Kurulsun iyi olur!Bence güzel.