6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Çöp evde 5 yıl mahkum kaldılar

Elazığ'da, çöp evde babaları Alpaslan Tuna tarafından yaklaşık 5 yıldan beri ayaklarından bağlı olarak yaşamaya mahkum edilen, iki kardeş kurtarıldı. 

Elazığ'ın Rızaiye Mahallesi Kubbeli Cami Sokak Tuna Apartmanı 44/5'te, komşularının ihbarıyla, bir babanın evini çöp eve dönüştürdüğü ve çöp evde iki çocuğunu 5 yıldır bağlı tuttuğu iddiaları üzerine akşam saat 20.30 sıralarında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Yapılan ihbarda apartmanının 4. katında çocuklarını bağlı tuttuğu iddia edilen A.T.’nin (48) evine gelen ekipler kapının açılmaması üzerine itfaiye merdiveniyle camdan girmeye çalıştılar. Ancak baba A.T. pencerede polislere uzun süre direndi. Ekipler pencerede babayı ikna etmeye çalışırlarken, diğer taraftan kapı kırılarak içeri girildi. Çöp eve dönüştürülen evde S.T. (17) ve S.T. (14) yarı çıplak bir vaziyette bulundu. Baba A.T, polisler tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürülürken bitkin ve yürüyemez haldeki iki çocuk ise ekipler tarafında giyindirildikten sonra Adli Tıp ve ardından Elazığ Harput Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar. 

Mahalle sakinlerinden edinilen bilgilere göre, A.T.’nin evinden ayrıldıktan sonra 5 yıldan beri sürekli çöp topladığı ve çocuklarını da dışarı çıkmamaları için sürekli evde bağlı tuttuğunu söylediler. Çöp evde 5 yıl mahkum hayatı yaşattığı çocuklarının kurtarılmasının ardından gözlem altına alınan A.T, alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Al?nan bilgilere göre, A.T.’nin ağabeyi Dr. H.T.’nin ise 1998 yılında annesi Melahat Tuna (63) ve Veteriner hekim olan ağabeyi Osman Tuna’yı (45) yi av tüfeğiyle öldürmüştü. Dr. H.T. aynı olayda sokakta karşılaştığı komşusu Adnan Karabulut'u da yaralamıştı. Daha sonra yakalanan H.T. tutuklanarak ceza evine konuldu. H.T.'nin bir süre sonra Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları hastanesinde tedavi gördükten sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:03:36
Güncelleme :27 Ekim 2006 Cuma 15:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?