5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Darbecileri lanetledi

SP GENEL BAŞKANI KAMALAK:

Elazığ'da partisinin mitingine katılan Sadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İnsanlık Batı'ya teslim edilemez" dedi.

PTT Meydanı'nda halka hitap eden Kamalak, bir milletin gücünün onun sahip olduğu tanklarla, toplarla değil, imanlı ve ihlaslı gençliğiyle ölçüldüğünü söyledi.

27 Mayıs darbesine de değinen Kamalak, darbecileri lanetledi. 12 Haziran'da yapılacak seçimlere resmiyette 15 partinin gireceğini aktaran Kamalak, ''Gerçekte bu durum Saadet Partisi ve diğerleri şeklindedir" dedi. Osmanlıca'yı ders kitaplarına taşıyacaklarını söyleyen Kamalak, "Eğer dedenizin, atalarınızın alfabesini istiyorsanız adres Saadet Partisi. Başkalarının programlarında Osmanlıca diye bir gaye yok. Diğer partilerle aramızdaki fark; biz İslam birliğini kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AK Parti'ye oy vermiş olan vatandaşların kendilerine sitem edeceğini ifade eden Kamalak, "AK Parti'ye oy veren kardeşlerim neden öyle söylüyorsun diye bana sitem edecekler. Ben de onlara diyorum ki sizleri vebalden kurtarmak için uyarmak zorundayım. Ben biliyorum ki siz AK Parti'ye oy verirken iyilik olsun, sevap olsun diye veriyoruz; ama ABD, Irak'a saldırdığında biz şiddetle karşı çıkmıştık. 1 Mart tezkeresi oylandığında, rahmetli Necmettin Erbakan feryat ediyordu. 'Yapmayın arkadaşlar, ey milletvekilleri yapmayın' diyordu. 'Şayet o tezkere geçerse, yedi sülaleniz seccadeden başını kaldırmasa bile bu vebalden kurtulamayacaksınız' diyordu. O zaman bu çağrıya milletvekillerinin çoğu uyarak tezkereyi reddetti. Ama yine de AK Parti, üstlerini ABD'ye açtı" şeklinde konuştu.

SP'nin projelerinden de bahseden Kamalak, bu projeleri 'Altın Nesil Projeleri' olarak adlandırdıklarını söyledi. İnsanların çocuklarını İngilizce, Tevratça, bale derslerine gönderebildiklerini söyleyen Kamalak, çocukların Kur'an derslerini alamadıklarını iddia etti.

Osmanlıca derslerinin de bu proje kapsamında olacağını belirten Kamalak, çocukların Kur'an derslerini rahatlıkla alabileceklerini kaydetti. Hükümetin politikalarını da eleştiren Kamalak, "Siz 2023 projesini mi istiyorsunuz, yoksa çocuğunuza iş mi istiyorsunuz? Üretmeyen bir ekonominin işsizliği, fakirliği çözmesi mümkün olmaz. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, hepimiz bu ülkenin fertleriyiz. Gelin İslam birliğini, yaşanabilir bir Türkiye'yi yeniden kuralım. Gelin yeniden milli görüş, Saadet Partisi diyelim" dedi.

SP GENEL BAŞKANI KAMALAK:
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 16:42:05
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 14:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?