30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Deniz Baykal Okçular köyünde

DENİZ BAYKAL DEPREMİN VURDUĞU OKÇULAR KÖYÜNDE

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Okçular köyünde 6.0 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenler için açılan taziye çadırını ziyaret ederek depremzedelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Lideri Deniz Baykal, taziye çadırından sonra yaptığı açıklamada, depremin açtığı hasarın çok büyük olduğunu ve 10 bin kişiyi ilgilendiren bir depremin 4 bin evde hasara neden olduğnu söyledi. Baykal, ''3 bin hayvan telef oldu. 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. 19 vatandaş şu an bulunduğumuz köyde hayatını kaybetti. 6.0 büyüklüğündeki depremin üzüntüsü halen içimizde. Bundan ders çıkarmak lazım. Ciddi bir el birliği, gönül birliği gerçekleşti. Buradan gelen haber bizi ızdıraba sokmuştur. Devletin bütün imkanları sivil toplum örgütleri herkes elbirliğiyle bir şey yapmaya çalışıyor. İhtiyaçlar ortaya çıktığında gerekenler yapılıyor. Önemli olan deprem ortaya çıktıktan sonra can kaybı olmaması binaların çökmemesi. Bunun için gereken yapılmalı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu tür olaylar bizi birbirimizi daha çok sevmemiz için birer vesiledir. İyi günde, kötü günde birlik içindeyiz" dedi.

Baykal, daha sonra depremden sağ olarak kurtulan fakat annesi ve kardeşi vefat eden Keko Çiçek'i kucaklayarak ilgilendi. Baykal, ''Küçük Keko'ya Galatasaray Başkanı ile görüşüp kendisine forma göndereceğiz. Galatasaray-Fenerbahçe maçına getireceğiz. Arda ile de bir araya getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bu arada bir köylü vatandaş Baykal'a, "Hükümete destek verin" diye seslendi. Deniz Baykal, bunun üzerine hükümeti zorlayacaklarını ifade etti.

DENİZ BAYKAL DEPREMİN VURDUĞU OKÇULAR KÖYÜNDE
DENİZ BAYKAL DEPREMİN VURDUĞU OKÇULAR KÖYÜNDE
DENİZ BAYKAL DEPREMİN VURDUĞU OKÇULAR KÖYÜNDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 17:59:02
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 18:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?