3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

'Deprem dede' din adamlarına seslendi

Elazığ'da 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma' semineri verildi.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, yapılarda kolon kesilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Mekan kazanmak için kolon kesilmesi yanlış" dedi.

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi ve Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında düzenlenen seminer, 'Deprem Dede' olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara başkanlığında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda verildi. İl ve ilçe müftülerinin katıldığı seminerde konuşan Prof. Dr. Işıkara, bir kolon kesmenin ayak kesmek ile eşdeğer olduğuna dikkati çekerek, "Ayağımız kesilirse ayakta duramayız. O halde topluma bunu aşılayacaksınız. Evin yapısı ile hiçbir şekilde uğraşılmaması, değiştirilmemesi, 'Mekan kazanacağım' diye kolon kesilmemesi gerekir. Bunu aşılayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye de birçok caminin tek çıkışlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Işıkara, "Eğer vatandaşları eğitmezseniz, herkes aynı çıkışa yüklenirse, birbirinizi ezersiniz. Deprem değil sizin kendi yanlış hareketiniz, yaralanmalara, ölümlere neden olabilir. Bu konuda vatandaşlara telkinde bulunmanız gerekir" şeklinde konuştu.

ETSO toplantı salonunda düzenlenen seminere il ve ilçelerden bayan vaizlerin yanı sıra çok sayıda imam da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?