6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Deprem kışın düşük şiddette mi olur?

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, İstanbul'da olası bir depremin 7 şiddetinden fazla olmayacağını savunarak, depremin kış ayına denk gelmesi durumunda değerinin düşük olacağını ileri sürdü. 

Daha önce çok sayıda depremi tahmin ederek ismini duyuran Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, amacının insanlığa hizmet olduğunu söyledi. 

İstanbul'da 7 şiddetinden fazla bir deprem beklemediğini dile getiren Yıldırım, "Deprem konusundaki istatistiklerle bir yere varılacağını düşünmüyorum. Ben İstanbul depreminin şiddetini 7'nin üstünde beklemiyorum. Şiddeti 7'nin üzerinde her rakam bana göre yanlış. Hatta bu rakam Marmara'nın güneyi için bile yanlış. Ayın maksimum çekimlerinin olduğu süreler, Kandili Rasathanesi tarafından taranması lazım. Marmara üzerinden maksimum çekim ne zaman geçiyor? Yeni ay ve dolunay dönemlerinde yani maksimum çekim ne zaman oluyor, bunlara bakmak lazım. Kış ayında güneş daha güneyde bulunduğu için çekim kuvveti biraz daha düşüktür. Olacak deprem bu sürelere isabet etse bile, değeri düşük çıkacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 15:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?