30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Deprem konutları tamamlanıyor

8 Mart'ta Elazığ'ın Karakoçan ve Kovancılar ilçeleri ile Palu ilçesinin bir bölümünde etkili olan depremin ardından konutları zarar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların 24 Eylül'e kadar tamamlanacağı belirtildi.

Depremin ardından TOKİ Başkanlığı'nca yapımına başlanan toplam 1474 konuttan 1000 adedinin depremzedelere verilmesinin planlandığı belirtildi. Konutların Kovancılar, Palu ve Karakoçan'da tamamlanmak üzere olduğu, Okçular'da ise zorlu arazi şartları nedeniyle küçük de olsa sıkıntı yaşandığını belirten İl Acil Afet Müdürü İhsan Görgöz, "Depremzedeler için yapımı planlanan toplam 1000 adet konutun önemli bir bölümü tamamlandı. Kalan konutların da 24 Eylül'e kadar tamamlanması için çalışmalar aralıksız olarak sürüyor" dedi.

Görgöz, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "24 Eylül'e kadar tamamlanması planlanan konutların hak sahiplerine dağıtımı yapılacak. TOKİ bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 1474 adet olarak yapılan konutların depremzedeler için yapılanın dışında kalan konutlar TOKİ Başkanlığı tarafından değerlendirilecek. İhalesini ilimizde yaptığımız toplam 876 adet konutun yapımında ise sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar idare kaynaklı değil. Burada yaşanan sıkıntılar hak

sahibi olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Vatandaşlar kendi arazilerinde yapılmasını talep ettikleri konutlar için arazinin kendilerine ait olmasını ibraz etmek zorundalar. Bazı arsalar hak sahiplerinin üzerine tapulu değil. Varisleri var. Varislerinden müsaade alması gerekiyor. Bu nedenle sıkıntı yaşanıyor. Bu konutların da yapımını kasım ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu sürecin uzaması söz konusu olabilecek".

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 14:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?