6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Deprem semineri

Elazığ'ın Keban İlçesi'nde doğal afetlerle ilgili eğitim seminerinde konuşan Sivil Savunma İl Müdürü Celal Cihan, Elazığ'ın deprem riski taşıyan bir il olduğunu belirterek, her an deprem olma riskiyle karşı karşıya olan ilde, büyük depremler meydana gelmeden önlemler alınması gerektiğini söyledi. 

Keban Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere ilçedeki kurum, daire amirleri ve personelleri katıldı. Seminerde konuşan Sivil Savunma İl Müdürü Celal Cihan, dünyada yılda 3.5 milyon deprem meydana geldiğini belirterek; "Bunu sadece 34 bini insanlar tarafından hissedilebilir. 9 ile 10 şiddetindeki bir deprem, 10 ile 20 yıl arasında olabilir. Özellikle, bu bölgelere dikkat edilmesi gerekiyor. Doğu Anadolu fay hattında bulunan Elazığ, Kahramanmaraş ve Kuzeydoğu fayı hattında bulunan İstanbul'un durumu iyi değildir. Her an deprem beklenmektedir. 7 ile 8 şiddetindeki bir deprem, 220 ile 230 yılda bir olur. Elazığ'da en büyük deprem, bundan 265 yıl önce olmuştur. Bu depremde 40 bin kişi ölmüştür. 35 yıl geçmesine rağmen deprem olmamıştır. Her an Elazığ'da deprem bekliyoruz. İnşallah bir deprem olmaz ancak, olmaz diye de bir şey yoktur" dedi. 

Elazığ'ın Keban ile Ağın ilçelerinin zemin etüdü yönünden en iyi ilçeler olduğunu kaydeden Cihan, "Bir afet olmadan önce tedbir almamız gerekir. Elazığ merkezi son derecede tehlikelidir. Deprem riskimiz olan bir ilimizdir. Ben Elazığlıyım, kendimi bildim bileli bu haziranın ilk haftasında hava sıcaklığı 40 derece olmamıştır. Hava sıcaklığı gibi doğal afetlerde de her an değişkenlik vardır. Büyük depremler meydana gelmeden önce önlemler almalıyız. Her evin bir deprem planı olmalıdır. Evinizin en küçük odası hangisi ise o odayı seçiniz" şeklinde açıklamalarda bulundu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?