7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Depreme hazırlıkta yeni önlem

Elazığ Belediyesi, kalitesiz yapılaşmayı önlemek için dört kat ve üzeri bina inşaatlarında hazır beton dışında beton kullanımına izin vermeyecek.

Elazığ'ın 2. derece deprem kuşağında bulunması ve ülkemizdeki deprem gerçeğinden hareketle Elazığ Belediyesi, 2004 yılından itibaren başlatmış olduğu depremle ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

Belediye, kentte yapılacak olan binalarda can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek için dört kat ve üzeri bina inşaatlarında hazır beton dışında beton kullanımını yasakladı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, standartlar ölçüsünde bir yapılaşmayı sağlamak için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek "Elazığ Belediyesi olarak üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri de şehrimizde yapılaşmanın standartlara göre gerçekleştirilmesidir. Depremin ülkemizin ve ilimizin vazgeçilmez bir gerçeği olduğu düşünüldüğünde, meydana gelecek felaketlerin asgariye indirilmesinde yapıların afet yönetmeliği ve deprem standartlarına uygun bir şekilde yapılmasıyla sağlanacaktır" dedi.

Selmanoğlu, "Belediye olarak şehrimizde yapılacak binalarda can ve mal güvenliğinin sağlanması, kaynak israfına neden olan kalitesiz yapılaşmanın önlenmesi, çağdaş norm ve standartlarda yapı üretilmesi ve denetimin sağlanması ile beton kalitesinin artırılması amacıyla dört kat ve üzeri bina inşaatlarında hazır beton dışında beton kullanımına izin verilmeyecektir" diye konuştu. 

Binaların yönetmeliklere uygun bir şekilde yapılması için her türlü denetim mekanizmasını kullanacaklarını dile getiren Selmanoğlu, "Şehrimizde standartlar ölçüsünde bir yapılaşmayı sağlayacağız" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?