15
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Depremzede kadınların '8 Mart'ı

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem sonrası Akçakiraz beldesinde kurulan deprem çadırlarında yaşayan yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çadırlarda ekmek yapıp bulaşık yıkayarak geçirdi. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremde hasar gören evlerine giremeyen yüzlerce aile, Kızılay'ın verdiği çadırlarda kalıyor. Paşalar Mahallesi'ndeki Kızılay çadırında kalan kadınlardan bazıları, "Bugün Dünya Kadınlar Günü, ama biz çadırdayız. Evimiz yok, eve ihtiyacımız var" derken, bazı kadınlar da, "Her kadının bir çilesi var, herkesin bir derdi var. Biri çocuğuna ekmek bulamıyor, biri de çocuklarına sahip olamıyor. Bir çadırın gölgesinde yedi, sekiz kişi kalıyor. Böyle kadın mı olur? Böyle dünya mı olur? Böyle gün mü olur?" diyerek tepki gösterdi. 

Bu arada, 55 yıllık eşi Rahime Yıldırım'a gül vererek Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Hüseyin Yıldırım, utancından konuşamadı.
Akçakiraz beldesindeki çadırlarda yaşayan yüzlerce kadın, çocuk ve gencin içler acısı durumu sürerken, depremzede kadınların yemek, bulaşık, ekmek sorunları bugün de devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 16:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?