6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Dernek statüsünde tek musiki kuruluşu

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği (EMKD) Başkanı Fethi Ahmet Deniz, EMKD'nin 35 yıllık geçmişiyle kamu yararına çalışan dernek statüsündeki tek musiki kuruluşu olduğunu ifade ederek, bu münasebetle derneğin içinde bulunduğu Saim Çotur İş Merkezi'nin 3 ve 4. katlarının derneklerine armağan edilmesini istedi. 

Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği'nin kesintisiz olarak 35 yıldır çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Fethi Ahmet Deniz, günümüze kadar 34 bin 300 civarında kişinin EMKD'den eğitim alarak Elazığ'ın kültür ve sanat ordusunu oluşturduğunu kaydetti. Yöre musikisinin yayılması ve geliştirilmesi amacına yönelik çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiğini vurgulayan Deniz, "35 yıllık geçmişimizle Türkiye'nin en eski kamu yararına çalışan dernek statüsündeki tek musiki kuruluşuyuz. Elazığ'ın köklü kuruluşu olan bu dernekte sadece musiki eğitimi verilmemektedir. Aksine örf, adet, gelenek, terbiye ve ahlak kuralları bire bir işlenmektedir. Çok yönlü sanat faaliyetlerinin projelendirme safhasını son derece titizlikle gideren derneğimizde, önümüzdeki günlerde yapılmasını tasarladığımız projeler ve konser faaliyetleri titizlikle devam ediyor ve devam etmektedir. Bunlardan en önemlisi yöre musikisinin yayılması ve geliştirilmesi amacına yönelik çalışmalardır. Yine uluslararası kültür çalışmaları faaliyetlerine yöre musikisinin taşınmasını sağlamak amacı güdülmektedir. Derneğin iç dinamiklerinde ise enstrüman eğitimleri ve halk oyunları çalışmaları, şan eğitimi, üniversitelerin müzik bölümleri için hazırlık kursları, nazariyat ve usul derslerimiz devam etmektedir" dedi. 

Dernek Başkanı Deniz, Klasik Türk Müziği, Türk Halk Müziği, Tasavvuf Müziği, Harput Müziği, koro ve solo çalışmalarını yürüten dernekten bugüne kadar 113 kişinin saz ve ses sanatçısı olarak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığını, 134 kişinin de üniversitelerin konservatuvar ve müzik eğitimi bölümlerine girmeye hak kazanarak öğrenim gördüklerini belirterek, derneğin faaliyet alanı olan Saim Çotur İş Merkezi'nin 3 ve 4. katlarının 35 yıllık çalışma karşılığında kendilerine verilmesini arzuladığını dile getirerek, bu yolla yer sıkıntılarının giderilmesini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 14:47:46
Güncelleme :18 Temmuz 2006 Salı 14:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?