15
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Devlet hastanesi depreme karşı güçleniyor

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı. İşlerin aksamaması için gece vardiyasına başlanırken, 1980 yılında yapılan ek binanın beton tablası ve kolon içindeki demirlerin inceliği, görenleri hayretler içinde bıraktı.


Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 1980 yılında yapılmış poliklinik bloklarında depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler, 6.6 trilyonluk bedelle 2006 yılında ihalesini yapılan 'Depreme karşı güçlendirme, modernizasyon, çevre düzenlemesi ve tıbbi atık deposu' projesinin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını belirterek, "Hastanenin 1980 yapımı poliklinik bloğunda 2004 yıllında bakanlığın talimatıyla deprem etütleri yapıldı. Deprem güçlendirmesi kararı alındıktan sonra ihale hazırlıkları yapılmış olup, 2006 yıllında deprem güçlendirmesi modernizasyonu, çevre düzenlemesi ve tıbbı atık ihalesi yapılmıştır. İhale 8 bin 800 metre kapalı alanda tadilatı kapsamakta olup 6.6 milyon YTL maliyetle yapılacaktır. Üç aylık bir süreyi kapsamaktadır. Üç ay sonra çok modern mekanlarda hizmet verilecektir. Hastaların mağduriyetini önlemek ve hizmetlerin aksamaması için akşam vardiyasını başlattık" dedi.


Depreme karşı güçlendirme yapılan hastanenin poliklinik bloğunda temel güçlendirmesi yapılırken, 1980 yıllında bir müteahhit tarafından yapılan binanın kolanları ve beton tablası içinde bulunan ince demirlerin açığa çıkması, tehlikenin ne denli olduğunu gözler önüne sererken, demirlerin inceliği görenleri hayretler içinde bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 17:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?