3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Devlet Tiyatrosu oyunları Elazığ'da

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Samsun ve Çorum Devlet Tiyatrolarını yeni sezonda açmayı planlıyor.

Elazığ'a her hafta bir oyun geleceğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Tahsin Öztürk, " Elazığ'a gelen bir oyun 2 veya 3 gün sahnelenecek. Her hafta değişik bir oyun gelecek. Oyunlar bütün Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen oyunlar olacak. Şu an teknisyenler sahne üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bildiğiniz üzere Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nda mevcut sahneden faydalanıyor. Bu yüzden sahnemizde bazı eksiklikler var. Teknisyenler, hem tiyatronun oynanabileceği hem de koronun konser verebileceği sahneyi oluşturma çalışmaları içerisindeler. Elazığ ve tiyatro severler için güzel bir olay. Bütün tiyatro toplulukları Elazığ'a gelecek. Yerleşik tiyatro grubu olmayacak. İzlenme açısında daha geniş bir tiyatro izleyeceğiz. Bütün Devlet Tiyatro'da sahnelenen oyunlar Elazığ'da sahnelenecek. Kasım ayından itibaren tiyatro izleyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 21:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet resul şahin IP: 78.162.239.xxx Tarih : 17.12.2008 17:57:52

her hafta değişik bir oyunun gelmesi çok güzel bir haber.Ancak oyunların nezaman geleceği, sergileneceği ile ilgili bir bilgi yok.bir tarih belirtilirse memnun olurum.