5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Dilencilere geçit yok

ZABITA'DAN DİLENCİLERE GEÇİT YOK

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin dilenci operasyonları aralıksız sürüyor. Özellikle il dışından gelerek, dilenciliği meslek haline getirenler yakalanarak cezai yaptırım uygulandı.

Ekipler bugün şehrin bazı yerlerinde dilencilere yönelik bir operasyon gerçekleştirerek 34 kişiyi yakaladı. Düzenlenen operasyonda dilencilerin yanlarında küçük çocukların bulunduğu ve bu çocukları dilendirdikleri belirlendi. Yapılan sorguda ise dilencilerin özellikle çevre illerden Elazığ'a geldikleri gözlendi. Yapılan operasyonda 34 dilenci yakalanarak,üzerlerinden çıkan paralara el konuldu. Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, hemşehrilerimizin manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyonların sürdüğünü ve bu tür operasyonların her zaman devam edeceğini ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, "Halkımızın milli ve manevi duygularını sömüren ve bunu yaparken de küçücük çocuklarını istismar eden bu tür insanlara değerli hemşerilerimizin prim vermemesi ve yardım yapmamalarını istirham ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz operasyonda çoğunluğu çocuklu ailelerin oluşturması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu insanlar Elazığlı olmayıp çevre illerden buraya gelerek bu işi meslek haline getirmişlerdir. Dilencilere yönelik bu tür operasyonlar artık haftanın bir günü ile sınırlı kalmayacak belirli aralıklarla sürekli devam edecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 10:17:00
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 14:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?