19
Nisan
2024
Cuma
ELAZIĞ

Dilencilere geçit yok

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cuma namazı öncesi yaptığı dilenci operasyonunda 56 dilenciyi topladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan dilenci operasyonunda 56 dilencinin 55'inin kadın olması ve üzerlerinden yarım günde bin 128 lira çıkması dikkat çekti.

PARAYA EL KONULDU

Şehir merkezinde yer alan camii ve çevrelerinde gerçekleşen operasyonlar sonrası 56 dilenci Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak Mehmetçik Zabıta Karakoluna götürülerek burada üst aramaları yapıldı. Bayan ve erkek zabıtalar tarafından aranan dilenciler arasında büyük bir çoğunluğun kadınlardan oluşması ve çoğunun yanında küçük yaşta çocuklar bulunması dikkat çekti.

Kabahatler Kanununa göre ceza-i işlem uygulanan 56 dilencinin üzerinden çıkan bin 128 liraya ise el konuldu.

"DİLENCİLERE İTİMAT ETMEYİN"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Hayati Aydın ise en büyük yaptırımın vatandaşların onlara itimat etmemesi olduğunu belirterek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da yakalanan dilencilerin içlerinden birçoğunun il dışından geldiğini belirterek: "Yakaladığımız şahıslar genellikle çevre illerden şehrimize geliyor ve burada dileniyorlar. Yaptığımız araştırmada bunların Malatya, Kahramanmaraş, Bingöl ve Tunceli illerinin yanı sıra Suriye'deki iç savaştan kaçan vatandaşlardan olduğunu tespit ettik." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde oluşan böyle bir tablo karşısında şaşkın olduklarını belirten Başkan Selmanoğlu "Umarım vatandaşlarımız insanların duygularını istismar eden bu kişilere inanmazlar ve yardımcı olmazlar" dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2013 Cumartesi 14:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?