6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Diploma törenine yoğun ilgi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi 18. dönem mezunları, düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı. 

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erkin Oğur, Prof. Dr. Harun Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Ardıçoğlu, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için herkese olduğu gibi hekimlere de büyük görevler düştüğünü belirterek, "Sizler, ülkemizde üniversiteye girmenin son derece zor olduğu bir dönemde tıp fakültesine girme şansını yakalayıp, uzun bir eğitim döneminden sonra mezun olma başarısını gösterdiniz. Bu konuda sizleri kutluyor ve hayatınızda başarılar diliyorum" dedi. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz da, genç hekimlerin gittikleri her yerde vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini isteyerek, "Hekimlik mesleği kutsal ve yüce bir meslektir. Hekimlik, doğrudan insan sağlığıyla ilgilenmesiyle diğer mesleklere göre doğal bir ayrıcalığı vardır. Bu ayrıcalığı çalışma hayatında da fark edeceksiniz. Bugünden itibaren sağlık ordumuzun bir neferi, bir hekim olarak ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmeti vereceklerdir" diye konuştu. 

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Ömer Faruk Kacar, insanlara faydalı olabilme gayesiyle başladıkları ve bitirdikleri tıp fakültesinden bugün yeni ufuklara yelken açabilme umuduyla ayrıldıklarını söyledi.
Tören sonunda dereceye giren öğrencilere Vali Muammer Muşmal, Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz tarafından hediyeleri ve diplomaları verildi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 17:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?