3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Diş üniteleri çoğalıyor

Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi büyümeye devam ederken Başhekim Salim Solmaz hedeflerinin 60 diş ünitesi oluşturarak kentin 40 yıllık ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Salim Solmaz, yapılan çalışmalar sonucunda sıkıntıları aştıklarını vurguladı. Solmaz, hastalara 90 günün altında randevu vererek dışarıya sevk işlemi yapmadıklarını belirtti. 

Arzu edilen diş hekimi sayısına ulaşamadıkları için hekime düşen hasta sayısının ortalamanın üzerinde olduğunu bildiren Solmaz, oluşturulan yeni mekanlar sonucunda 10 diş ünitesi yeri oluşturduklarını kaydetti. Solmaz, bu ünitelerin de devreye girmesiyle hekim başına düşen hasta sayısında azalma olacağını ifade ederek şöyle konuştu: 

"2008 yılında hastanemizin özellikle büyümesinde büyük adımlar atılmıştır. 2007 yılında bin 700 metrekare olan kapalı alanımıza 2008 yılında bin 500 metrekare daha ilave ettik. 600 metrekare Balakgazi Şubemize, 900 metrekare de merkezimizin yanındaki alan ile Abdullahpaşa ve Kültür mahalleleri sağlık ocakları polikliniklerini ilave ettik. 35 kişilik yemekhanemizi hastane hangarında oluşturduğumuz 150 kişilik alana taşıdık. Yine burayı toplantı ve eğitim salonu, ambar, protez kliniği ve protez laboratuarı olacak şekilde dizayn ettik. Buralardan boşalan alanlarda da yeni gelecek hekimlerimiz için yer açtık. Bilindiği gibi 35 hekimimiz ve 35 adet diş ünitemiz var. Bu yaptığımız ilavelerle 10 diş hekimimize daha yer açmış olduk. Tabi ki bu çalışmalarımız daha da devam edecek. 2009 yılında bin 500 metrekare daha ek bina yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz 60 üniteye ulaşmak. Bu ünite sayısı, Elazığ'ı 20 yıla kadar, hatta gece vardiyası da yaparak bir o kadar daha hekim çalıştırırsak 40 yıla kadar ihtiyacımızı karşılayacaktır. Bu arada Sağlık Müdürlüğümüz öncülüğünde okullarda diş sağlığı taraması başlatmış bulunuyoruz. Üç aylık bir süreyi kapsayan bu çalışma bir aydır devam ediyor."

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 12:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?