3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Doğal afetlere karşı tedbir

Elazığ Sivil Savunma İl Müdürü Celal Cihan, Elazığ'da yaşanması muhtemel sel ve depremde her türlü ortamda haberleşmeyi sağlamada kullanılan uydu telefonlarının birinin Valilik'te, birinin Sivil Savunma'da diğerinin ise İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda mevcut olduğunu söyledi.


Cihan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, haberleşmeyi üstün bir şekilde kullanmak üzere Elazığ'ın yüksek dağlarına telsiz roleler kurulduğunu belirterek şunları söyledi: "Sivil Savunma Müdürlüğü personeline telsizler verilmiş, telsizlerin kullanılamaması durumunda uydu telefonlar bilhassa Valilik, Sivil Savunma ve Jandarma Alay Komutanlığı'nda mevcuttur.

Şartlar ne olursa olsun bu telefonlar daima işlek durumdadır. Ayrıca ilimizde muhtemel bir afete karşı çadır kent kurulmuş, böyle bir hazırlık Türkiye'de ilk defa Elazığ'da yapılmıştır. Ayrıca deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası halkı bilinçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile kontak kurularak Elazığ'daki bütün okullara deprem ve afet dersleri verilmiş, ayrıca öğretmenlerimize depremle ilgili izahatlar verilerek hazırlıklı olmaları konusunda duyarlı olmaları istenmiştir" şeklinde konuşt

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?