4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Dolu, çiftçinin ekinini vurdu

Karakoçan ilçesinde önceki gün yağan dolu merkeze bağlı Mirahmet, Yüzev, Sağın ve Yemişlik köylerinde ekinleri vurdu.

Karakoçan'da önceki gün yağan şiddetli dolunun etkisi ile arpa ve buğday yetiştiricileri mağdur oldu. Şiddetli dolu yağışının etkisiyle arpa ve buğday başları tamamen kırılarak telef oldu. Dolu yağışından en çok etkilenen köylerin başında gelen Yemişlik ve Sağın'da üreticiler mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım bekliyor. Köylülerin yardım için yaptıkları başvuru üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanlarınca zarar tespiti yapıldı. Dolu yağışından büyük zarar gören Yemişlik köyü üreticilerinden Mehmet Can Kaya, "Yağan dolu ekinlerimizin başlarının tamamını kırmış durumda. Bu yıl bunlardan hiçbir şekilde mahsul alamayız. Zararlarımızla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuru yaptık. Memurlar gelip zarar tespiti yaptı. 4 köyde ortalama 250 dönüme yakın alandaki ekinler telef oldu ve çok mağdur durumdayız" dedi.

Sağın köyü üreticilerinden Mehmet Aydın doludan hem ekinlerinin hem de bostanlarının zarar gördüğünü, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini, yılda sadece bir hasat alabildiklerini ve tüm gelir kaynaklarının bu ürünlere bağlı olduğunu söyledi.

Doludan zarar gören köylerde ekin sahiplerinin başvurusu üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince zarar tespiti yapılarak sonuçların İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şubesi'ne rapor edileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 10:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?