4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Eczacılar uzlaşmadan memnun

Eczanelerin yaşadığı sıkıntıların aşılması için hükümetin aldığı karar, Eczanelere rahat bir nefes aldırırken, yapılan düzenleme ile eczanelerin sıkıntılarından kurtulacağını belirten Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, önceki gün alınan kararı da iptal ettiklerini, eski sistemle vatandaşa ilaç verilmesine devam edileceğini açıkladı.

Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, ilaç alımı konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini, bu konudaki sıkıntıların aşılması gerektiğini belirten isteklerinin olumlu karşılaşması ile sıkıntıların giderildiğini belirterek şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Birliğimizin (TEB) önerdiği isteklerin kabul edildiğini açıkladı. Böylece ilaç firmalarının iskontolarının eczanelerden alınması uygulamasına son verildi. Bu uygulamanın sona ermesi ile eczanelerin ödediği iskonto miktarları aşağı indirilmiş oldu. Bu uygulama yüzde 3 oranında eczanelerin lehine oldu. Alınan ilaç miktarlarındaki rakamlar da yukarı çekildi. Böylece eskiden 0-250 bin YTL arasında uygulanan iskonto, 0 - 350 bin YTL'ye yükseldi. Küçük ve az iş yapan eczaneler de rahatlatıldı. İskonto konusunda, ilaç konusunda, 0-350 bin YTL arasındaki ciroda yüzde 1; 350 - 600 bin YTL arasındaki ciroda yüzde 2; 600-900 bin YTL arasındaki ciroda yüzde 3; 900 bin YTL'nin üzerindeki cirolarda ise yüzde 4 iskontoda uzlaşmaya varıldı. Varılan uzlaşma eczanelerin sıkıntılardan kurtulmasını sağladı. Yeni uygulamanın eczacılarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?