6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Eczacılar zor durumda

Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Tatar, uzun süredir yeşil kart ve SSK'lı hastalara verdikleri ilaçların paralarını alamadıklarını öne sürerek, "İki eczanemiz iflas etti. Biz devlete 3 ay faizsiz kredi verdik, ama zor durumdayız" dedi. 

Elazığlı Eczacılar, 6 aydır yeşil kart ve SSK'lı hastalara verdikleri ilaçların paralarını alamamaktan şikayet ediyor.

Eczacılar Odası Başkanı Tatar, Elazığ'da yeşil kart ve SSK'lı hastalara verilen ilaç paralarının 6 aydan beri ödenmediğini ileri sürerek, ilde 2 eczanenin kapandığını söyledi. 

Tatar, "IMF yetkilileri, ülkemizde sağlık sektörünü seçerek burada tasarruf yapılması adına çalışmalar yapmaktadır. Sağlık bütçesinde yüzde 2 oranında tasarruf yapılması için atılan adımlar, maalesef arzulanan neticeleri vermemiştir. Sağlıkta tüm çalışmalar ve giderler, faturalı olduğu için bu sektör üzerinde çalışmalar yoğunlaştırılmaktadır. Ancak, alınan önlemler ve yapılan uygulamalar sık sık arıza verdiği için yeni düzenlemeler yapılmakta, bunun da faydası görülmemektedir. Böyle devam etmesi halinde, ülke genelinde tüm eczanelerde çok büyük sıkıntılar yaşanacak, kapanan eczane sayıları hızla artacaktır. Sistemin işleyebilmesi için yeşil kart ve SSK'lı hastalara verilen ilaçların paraları yasada da belirtildiği gibi 45 günlük süreleri içinde ödenmelidir. Aksi halde eczacılar, ayakta durmakta çok büyük sıkıntı ve zorluklar yaşayacak. Aynı şekilde, özellikle ithal ilaç konusunda da hastaların sıkıntıları artacaktır" dedi. 

Tatar, alacaklarının 2006 yılı sonuna kadar ödenmemesi durumunda çok sayıda eczanenin kapanacağını savundu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 13:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?