4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Eğitim açığı ciddi boyutta

Kamu Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de çok ciddi bir eğitim açığı olduğunu ileri sürdü. 

Erzurum'da basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de en az 150 bin öğretmen açığı bulunduğunu ifade ederek Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde çalışan öğretmenlerin şevklerinin artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kadrolu öğretmenler ile öğretmen açığını kapatamadığı sürece eğitim-öğretimde başarı sağlayamayacağını iddia eden Koncuk, şöyle konuştu:
"Türkiye'de çok ciddi bir eğitim açığı var. Türkiye'de en az 150 bin öğretmen eksiği var. Bunun 2 bin 800 tanesi Erzurum'dadır. Erzurum'da branş öğretmeni bazında en az bin 700 öğretmen açığı vardır. Hal böyleyken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ülkemizde öğretmen eksiği olmadığını ifade etmektedir. Böyle bir ifade, eğitim öğretimimizin en başında olan Bakanımıza asla yakışmıyor. Öğretmene sahip çıkmadan eğitim-öğretimin problemlerini çözemezsiniz. Öğretmen ihtiyacını kadrolu öğretmenlerle kapatamadığınız sürece eğitimde başarılı oldum diyemezsiniz. Bu öğretmen politikası devam ettiği sürece, 10 yıl içerisinde 500 bin öğretmen adayı atama bekliyor olacak." 

Koncuk, şu anda Türkiye'de 30 bin eğitim kurumu yöneticisinin vekaletle geçici olarak görev yaptığını belirterek, "Hukuk devletinde kurallar vardır. Hukuk devletinde, 'Ben seni müdür yaptım' diyebilme yetkisi kimsede yoktur. Ama 5 yıldır birilerinin iki dudağı arasında idareci atamaları olmuştur" dedi. 

Türkiye'nin son 5 yılda eğitim anlamında yaptıklarıyla sınıfta kaldığını savunan Koncuk, "Yönetici atama yönetmeliği yayınlandı. Yönetici ek 2 değerlendirme formu 4-5 yıl önce yayınlandı. Sayın Bakan'dan derhal tüm eğitim kurumlarımıza asaleten yönetici atanması için yönetmelik uygulamaya sokulmasını istiyoruz. Öğretmen eşler birbirinden ayrı yerlerde görevlendirilerek kutsal aile yapısı parçalanmıştır. Bu ciddi bir çelişkidir. Bu ayın sonunda Ankara'da üniversite kurultayı başlatacağız. Burada
üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerine ışık tutacağız. Yıllardır YÖK tasallutu altında idare edilen üniversitelerimizde artık demokratik havanın ciğerlerimizin her zerresine kadar solunmasının zamanı geldi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?