3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Eğitim seferberliği tam gaz

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, il genelinde yapılan çalışmalarla okuma-yazma bilmeyen insan bırakmayacaklarını, son yıllarda yapılan çalışmaların da bunun işareti olduğunu söyledi. 

Elazığ genelinde yapılan istatistiki çalışmalar sonucunda 56 bin okur-yazar olmayan vatandaşın bulunduğunu tespit ettiklerini, bu kişilerin okur-yazar olması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün gerekli çalışma ve hazırlıkları yaptığını belirten Büyükbaş, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Elazığ'da okuma-yazma kursları açılacak. Bunun hazırlıkları yapılmış, hatta bazı okullarımızda sınıfların tekamül edilmesi ile kurslara başlanmıştır. Bu yıl önemli miktarda sınıf açarak vatandaşlarımızın okur-yazar olmasını sağlayacağız. 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında da çalışmalarımız tamamlandı. Bu çalışmanın sonucunda kurslarımız açılıyor. Cehaletin üzerine giderek, insanlarımızın okuryazar olması
ile cehaleti yenerek ülkemizi arzulanan düzeye getirmenin çalışmalarını durmaksızın devam ettireceğiz" dedi. 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Demiral, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında Elazığ'da yapılan çalışmaların tamamlandığını, bu kapsamda açılacak sınıfların mevcutlarının tespit edildiğini ve buna göre sınıfların belirlendiğini söyledi. 

Demiral, "Elazığ'da okuma-yazma bilmeyen kadınlarımıza yönelik olarak ülke genelinde başlatılan kampanyanın hazırlıklarını tamamladık. Yaptığımız alan taraması çalışmaları sonucunda tespit edilen anne-kız okuma yazma bilmeyen kadınlarımız tespit edildi. Bu tespit sonucunda hangi bölgelerde okullarda kaç sınıf açılacağı çalışması yapıldı. Hatta bazı okullardaki sınıflarda eğitim çalışmalarına başlandı" bilgisini aktardı. 

Demiral, okuma yazma kurslarını birinci ve ikinci kademe olarak açacaklarını belirterek, "Tabii ki bu kurslar bizim asıl işlerimiz arasında. Elazığ'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İlimizde okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımız için bu kursları düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 16:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?