3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Eğitim Yatırımları'na devam

Elazığ Belediyesi "Eğitim Yatırımları" projesi kapsamında yeni bir kitabın daha basımını gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Akgün Otel'de düzenlenen 2004 - 2009 'Elazığ'ın Altın Yılları' isimli hizmet tanıtım toplantısında 'Harput Havaları' isimli kitabı da görücüye çıkardı. Daha önceden 'Elazığ Kitaplığı' projesi kapsamında ilk olarak 'Harput'tan Hazar'a Elazığlı Şairler' ile 'Elazığ Şahitleri' isimli kitapları, 'Elazığ Kitaplığı Çocuk Serisi'nde, 'Çayda Çıra, Süt Kalesi, Balakgazi ve Mevlana' isimli resimli dört hikaye kitabı yayımlayan belediye, 'Harput Havaları' isimli kitabının tanıtımını basın mensuplarının huzurunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu göreve geldiği ilk günden itibaren 'Elazığ Kitaplığı' projesine büyük bir önem verdiklerini belirterek yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

"Bugün sizlere kültür ve sanat tarihine geçecek ve yıllar boyunca alanında başvuru kaynağı olabilecek bir eseri daha 'Elazığ Kitaplığı' projemizin son halkası olarak tanıtmak istiyorum. Toplumlar kültürleriyle vardır. Öyle tanınır, bilinir ve öyle ayakta dururlar. Kültürünü kaybetmiş milletlerin varlığından söz edilemez."

Selmanoğlu, "Harput musikimiz, hem halk müziği hem de sanat müziği formlarını üzerinde bulunduran özgün bir yapıya sahiptir. Orta Asya'dan kopup gelen Türk insanı beraberinde getirdiği bilgi birikimi ve folklorik değerlerini Harput kültürü ile birleştirerek, hem sanatın hem de medeniyetin en güzide örneklerini burada sergilemiştir. Tüm bu güzellikleri bağrında barındıran Harput musikimizin en nadide eserlerini gelecek kuşaklara da aktarmak konusundaki sorumluluk duymamız sebebiyledir ki elinizde bulunan ve alanında kapsamı itibarıyla tek olan 'Elazığ-Harput Havaları' isimli eseri 'Elazığ Kitaplığı' projemizin 'Kültür Yayınları' arasından yayınlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 14:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?