4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Ekmeğe yeni zam yolda

Elazığ'da ekmeğe 19 Nisan'da yapılan zammın ardından Elazığ Fırıncılar Odası Başkanlığı 5 Haziran'da ekmeğe ikinci kez zam yapmaya hazırlanıyor.

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı Metin Dağhan, Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve ülke genelinde uygulanması kararlaştırılan Türk Gıda Kodeksi'ne göre ekmek gramajının 300 grama yükseltilmesi yönünde bir karar almanın hazırlığında olduklarını, bu kararın alınması ile birlikte ekmeğe ikinci bir zammın yapılmasının da gündeme geldiğini söyledi.

Başkan Dağhan, "Bilindiği gibi girdilerde fiyatların artışı devam ediyor. Son birkaç ay içinde un fiyatları, yakıt fiyatları arttı. Maliyette 10 ile 14 YTL artış oldu. Bunun yanında ekmeğe yapılacak olan gramaj artışı ile bir ekmekte yüzde 50 oranında gramaj artacak. Böylesi bir durumda esnafımızın sıkıntısı artacak. Bu sıkıntının giderilmesi için ise yeni bir fiyat ayarlaması söz konusu olacak. Bu konuda üyelerimizin fikri alınacak. Bu fikir teatisi sonucunda ortaya çıkacak karara göre hareket edilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 16:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?