6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Ekonomi, 'teşvik'i konuştu

İş Dünyası Elazığ Başkanlar Konseyi Toplantısı Elazığ’da devam ediyor. "Teşvik ve Girişimciliğin Geliştirilmesi" konulu panele katılan Çevre ve Kültür Vakfı (ÇEKÜL) Genel Başkanı Başkanı Metin Sözen, "Anadolu coğrafyası, akıllı ve dik duran tüm toplumlar için çok özel ve çok kimlikli bir coğrafyadır" dedi.

Elazığ Akgün Otel’de gerçekleştirilen Türk Girişim ve İş Dünyası Elazığ Başkanlar Konseyi toplantısı programı dahilinde yapılan "Teşvik ve Girişimciliğin Geliştirilmesi" konulu panele panelist olarak, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Osman Saffet Arolat, İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen, Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, İ.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Alkin katıldı.

Panelde bir konuşma yapan ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen, toprağın, kültürün yegane öğesi olduğuna, bu öğe olmayınca ekonomilerin de bittiğine dikkat çekerek, "Bir ülke ancak kendi topraklarında dik durmak zorundadır. Siz kendi topraklarınızda diri durmadıkça, kendi halkınızla, kendi önceliklerinizi ve kendi geleceğinizi tasarlamadıkça sıkıntılar büyür. Türkiye’deki durum, siyasi dalgalanmalar, dünya ilişkileri, AB’ye giriş için adımımızı atar atmaz aklımıza bile gelmeyen birçok kişinin üstümüze doğru gelmesi ve yapay gündemler oluşturmak için dünyanın Türkiye üzerindeki söylemlerine biraz daha dikkat ederseniz, Türkiye’nin çok ciddi bir ülke olduğunu görürsünüz. Anadolu coğrafyası da bu bağlamda akıllı ve dik duran tüm toplumlar için çok özel ve çok kimlikli bir coğrafyadır" dedi.

İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Türkiye’nin ekonomik açıdan zor ve engebeli bir araziye sahip olduğunu belirterek, atılan her adımın iyi düşünülerek, hesaplanarak atılması gerektiğini söyledi. Orakçıoğlu, "Rekabet ve rekabetçilik ve rekabetçi yapı. Bu kelimeler, bir girişimci için çok önemlidir. Bir girişimci, eğer rekabetçi olursa ilerler. Tekstil ve hazır giyimde tüm dünya ve Türkiye 2005 sendromu yaşadı. Ancak bu sektör şimdilerde kotalar kalktıktan sonra iyiye doğru gidiyor. AB’nin Çin’e miktar ve kota sınırı koyması sonucunda, biz Türk girişimciler için büyük avantajlar doğdu. Bu avantajlar için Türkiye ileriki günlerde moda endüstrisinde de lider olabileceği bir dönem içerisine girmek üzere" dedi.

Panel, katılımcıların sorularıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 21:45:54
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?