3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ, Misland’la cazip hale geliyor

Elazığ'da, 850 ortaklı bir girişim grubu tarafından yürütülen ve içinde, fuar alanları, buz pisti, bowling salonu, 7 sinema salonu, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi, yüzme havuzları, fitnesscenter, Türk hamamı, saunalar, buhar banyoları, kafeler, jakuziler, aquapark, 10bin kişilik amfi tiyatro, bin kişilik Osmanlı Lokantası, tarih, kültür ve emeğigeçenler müzesi, kongre konferans ve düğün salonları, çim futbol sahası,voleybol, basketbol sahası bulunan spor kompleksinin de yer aldığı 100 milyon dolara mal olacak Misland Alışveriş Merkezi'nin yapımı devam ediyor.

MİSLAND Projesi, Elazığlı 850 kişinin ortağı olduğu bir grup tarafından sürdürülüyor. Dörtte biri bitenprojenin 2012 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. MİS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, Elazığ'ın MİSLAND ile diğer bölge illerinden bir adım öne geçtiğini söyledi. Büyük illerde birçok alanda alışveriş merkezleri açıldığını, bu hızlı artışın da birçok markayı Orta Anadolu ve Doğu Anadolu'daki büyük illere yönelttiğini, bu illerden birinin de Elazığ olduğunu ifade eden Demirbağ, kentin civar illere göre çoğu yönden daha parlak ve daha istikrarlı bir yürüyüşünün bulunduğunu kaydetti.

Elazığ'ın MİSLAND projesiyle oluşturduğu sinerjiyle diğer illere farkatarak bir adım önde durduğunu, kent insanının marka ve kaliteye önem verdiğini anlatan Demirbağ, MİSLAND'ın yatırım bedelinin birçok şehrin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Proje tamamlandığında hem Elazığ hem de bölgeye katkısının büyük olacağını ifade eden Demirbağ, şöyle dedi: "Bu projede hedef 100 milyon dolarlık yatırım, binin üzerinde istihdam,daha fazla turist çekimi, şehre gelen misafirlerin kalış sürelerinin uzatılması. Bölge illerinden ve ülkelerden üretici firmalarla fuarlar organize etmek.Gençlerin daha bilinçli ve ufku geniş olarak yetişmesini sağlamak. Tam olarak sosyal bir proje olan MİSLAND özellikle genç nüfusun daha bilinçli, duyarlı, geniş ufuklu olarak yetişmesini sağlayacaktır. Şu anda bile yatırım bedelinin birçok katı kadar şehrin ekonomisine katkı sağlamış durumda. Bunu şehir halkı şimdiden fark etmiş ve konuşmakta."

Projenin içerisinde barındırdığı konseptle Türkiye'de bir ilk proje olduğunu kaydeden Demirbağ, bunun hem Elazığ hem de bölge için cazibe merkeziolacağını söyledi.


BÜROKRATİK ENGELLER

Tek sıkıntılarının bürokratik engeller olduğunu kaydeden Demirbağ,"Misland'ın, 12 Aralık 2012 yılında bitmesini planlıyoruz. Bizi geciktiren bürokrasidir. Arsa ve imar konuları gecikince sıkıntı oluyor. Arsa gecikince proje de gecikiyor. Aşırı gecikmelerde yatırımcılar da soğuyor. Bu konulardaherkes üzerine düşeni zamanında yaparsa hem ülke hem insanlar için çok daha iyiolur" diye konuştu.

MİSLAND'da içerisinde buz pisti, bowling salonu, 7 sinema salonu, çocukoyun alanları, çeşitli markaların mağazaları, market ve fast foodların olduğualışveriş merkezi, yüzme havuzları, fitness center, Türk hamamı, saunalar, buharbanyoları, kafeler, jakuziler, kuaför ve cilt bakımının olduğu aquapark, 10 binkişilik amfi tiyatro, bin kişilik Osmanlı Lokantası, tarih, kültür ve emeğigeçenler müzesi, kongre konferans ve düğün salonları, çim futbol sahası,voleybol, basketbol sahası bulunan spor kompleksinin olduğunu anlatan Demirbağ şubilgileri verdi: "Proje tamamlandığında neler olacak diye baktığımızda,açık-kapalı fuar alanları, sosyal tesisler, yeşil alan, kültür parkıyla fuaralanı. Kuş cenneti, balık ve maymun evi ile hayvanat bahçesi, dijital simülasyonaletleriyle lunapark, çocuk parkları, yerel ürün mağazaları, ofisler, yeşilalanlar, iş merkezleriyle 7 kuleli kapalı çarşı, butik oteller, konaklamamerkezleri 3, 4, ve 5 yıldızlı oteller başlıca sayabildiklerimiz. Yani tam birtatil köyü tam bir yaşam merkezi."

AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?