3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ 70 bin turist ağırladı

Elazığ'ı son üç yılda 254 bin 994 turistin ziyaret ettiği açıklandı.

Özellikle 2008 yılında gelen 70 bin 646 turist sayısının il tarihinde kente bir sezonda gelen en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi.
Elazığ'ın turizm alanında varlığını güçlendiren Harput ve Hazar Gölü'ne son yıllarda termal turizminin de eklenmesinin Elazığ'a gelen turist sayısında artış olmasına katkı sağladığı belirtildi. Elazığ'a 2008 yılında gelen turistlerden bin 100'ünün yabancı, diğerlerinin yerli olduklarını belirten Turizm ve Kültür İl Müdürü Tahsin Öztürk, şunları söyledi:


"Elazığ bölgenin huzur ve güven kenti. Ancak bölgemizde meydana gelen olaylar, ilimizde hiçbir olayın olmamasına karşılık bizi de turizm alanında, özellikle yabancı turist açısından olumsuz etkiliyor. Geçmiş yıllarda, örneğin 2005 yılında ilimize gelen yabancı turist sayısı 4 bin 400'lere ulaşmışken, bu sayı daha sonraki yıllarda düşüş göstermiş. Harput gerek tarihi konumu gerek buradaki türbelerin varlığı ile inanç turizmi açısından büyük önem taşıyor. Yine Karakoçan ilçesindeki Golan Kaplıcaları termal turizminde ilimizin ön plana çıkmasına katkı sağlıyor. Kültür alanında da ilimiz son yıllarda turist almaya başladı. Tabiat güzelliği açısından Hazar Gölü de ilimize turist çekiyor. Tabi ki gelen turistlerin konaklayacakları tesis açısından da ilimizde son yıllarda gelişme yaşandı. Bu gelişmeler sonucunda ilimizde turizm belgeli tesis sayısı sekize yükselmiş, 539 yatak kapasitesine ulaşılmıştır. Bu tesislerden ikisi dört yıldızlı, ikisi iki yıldızlı, biri ise bir yıldızlıdır. Yatırımı devam eden üç yıldızlı
bir otelimizin de devreye girmesiyle yatak kapasitesi 869'a yükselecektir. Bu da Elazığ'ın iyi bir konuma gelmesini sağlayacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 19:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?