3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Elazığ ağaçlandırılıyor

Elazığ'da 2009 yılı ilkbahar ve güz döneminde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 5 bin hektar alanın ağaçlandırılacağı belirtildi.

İlkbahar dönemi ağaçlandırma çalışmalarına, hazırlanan bölgelerde başlandığını belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, "Geçen yıl yapılan hazırlıklar sonucunda ağaç dikimini gerçekleştireceğimiz bölgelerde ağaç dikimine başladık" dedi.

Kara, "İlkbahar dönemi ağaçlandırma çalışmalarımız Kinederiç, Gözebaşı, Baskil, Şahaplı, Gezin, Harput gibi bölgelerimizde devam ediyor. Hazırlanan bölgelere yapraklı, ibreli ve tohum olmak üzere hazırlanan arazinin yapısına göre dikim çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalarımız belirlenen süre içinde devam edecek. Bu sürenin sonunda ise geçen yıl dikimi yapılan ağaçların çapalama çalışmaları yapılacak, daha sonraki süre içinde ise sonbahar döneminde ağaç dikimi yapılması planlanan bölgelerimizde dikim hazırlıklarına başlanacak. Bu yıl Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile diğer kurumların yaptığı planlama kapsamında ağaç dikimini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?