30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Elazığ çiçek açacak

ELAZIĞ'A 450 BİN ÇİÇEK DİKİLECEK

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeşil alan ve kavşaklardaki mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdürmeye devam ederken şehrin geneline 450 bin yazlık mevsim çiçeklerinin dikilmeye başlandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Amacımız yeşiller içinde huzurlu ve modern bir kent oluşturmaktır" dedi.

Değişik renk ve ebatta binlerce mevsimlik çiçek Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından parklar, kavşaklar ve orta refüjlere dikiliyor. Yıldız, Cinye, Petunya, Kadife, Mine, Begonya, Sardunya ve Sıklamen türlerinden oluşan çiçekler şehrin görünümüne renk katıyor. Hava şartlarına bağlı olarak Elazığ'ın muhtelif alanlarının yazlık süs bitkileriyle donatacaklarını bildiren Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, çiçeklerle modern motif ve desenler yaparak, şehrimize özel bir görünüm kazandırmak

istediklerini, bunun içinde vatandaşlarında bu çalışmalara katkıda bulunmaları gerektiğini belirterek; herkesten refüj ve parklardaki yeşil kuşak ile dikim yaptıkları yeşil alanları korumaya özen göstermelerini istedi.

Elazığ'ın bu alanda çevresine örnek olduğunu da hatırlatan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu: "Her yıl yaz ve kış olmak üzere çiçek dikimi gerçekleştiriyoruz. Kış mevsiminde Kasım ve Aralık ayında kışlık çiçek dikimini gerçekleştirirken, Belediye olarak kentin diğer ihtiyaçları kadar güzel ve estetik görünmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Elazığ'ın her mevsim güzel bir görünüme sahip olmasını istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 13:08:00
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 13:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?