5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Elazığ çiçek açtı

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde bitki dikim işinin devam ettiği belirtildi.

Belediye seralarında yetiştirilen farklı türden bitkilerin orta refüj, kavşak ve parklarına dikiliyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında Elazığlı vatandaşların değişmez uğrak yerlerinden olan parklar ve dinlenme alanları için belediyesi seralarında yazlık 1 milyona yakın farklı türden bitki ve çiçek yetiştiriliyor.

Doğukent Mahallesi’nde Elazığ Belediyesi’ne ait seralarda yetiştirilen kadife, petunya, sardunya, ipek, cam güzeli, cinya ve menekşe türü bitkiler farklı renk cümbüşüyle adeta Elazığ’a renk katıyor. Daha önceden bitki ve peyzaj malzemelerinin birçoğunu dışarıdan ithal eden Elazığ Belediyesi kendi serasında ürettiği bitki grupları ve ağaçlarla sadece Elazığ’a değil tüm bölgeye de hizmet veriyor. Seralarda yetiştirilen bitki grupları Elazığ’ın 170’den fazla park ve dinlenme alanlarının yanı sıra, bulvar, orta refüj ve kavşaklara dikiliyor.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici şehri rengarenk çiçeklerle süslediklerini söyledi. Birici, "Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz kendi seralarımızda yetiştirilen farklı türden bitkilerin dikimini parklarımız başta olmak üzere orta refüj ve kavşaklara özenle ekiyor. Amacımız yaz ayları ile birlikte ilimizin görünümüne farklı bir soluk getirmektir. Ekiplerimiz artık her gün farklı bir noktada çalışmalarına devam edecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 18:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?