6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ esnafına 'faiz' müjdesi

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, esnafların kullandığı kredi faiz oranının yüzde 30’dan yüzde 18’e indirildiğini açıkladı. Çelik, "Bundan sonraki süreçte de, esnafların haklarını iyileştirme çalışmaları sürecektir" dedi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, son yıllarda faizlerin yüksek oluşundan dolayı esnaf ve sanatkarların, kredi kullanmaktan çekindiklerini, bunun sonucunda da olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

Başkan Çelik, esnafın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için faizlerin düşürülmesinin gerekli olduğunu belirterek, "1 Ocak 2005 tarihi itibarıyla kredi alacak olan esnaflara yüzde 18 oranında faiz uygulaması yapılacak. Böylece, daha önce alınan kredilere uygulanan faiz oranının da yüzde 30’dan yüzde 18’e indirilmesi esnafları rahatlatacaktır. Geçtiğimiz yıl kredi alan esnafların, 1 Ocak 2005 tarihinden sonraki geri ödemelerinde de, yüzde 18’lik indirim uygulanacaktır. Böylece esnaf, faiz yükünden yüzde 12 oranında kurtulmuş olacaktır. Görev yaptığımız süre içinde, sürekli olarak esnafın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için mücadele verdim. Bundan sonraki süreçte de, esnafların haklarını iyileştirme çalışmaları sürecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?