3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

''Elazığ-Harput Havaları"

Elazığ Belediyesi'nin ''Elazığ Kitaplığı Projesi'' kapsamında ''Elazığ-Harput Havaları"  kitabı yayınlandı.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yazılı açıklamasında, proje kapsamında daha önce ''Harput?tan Hazar'a Elazığlı Şairler'', ''Elazığ Şahitleri'', ''Çayda Çıra'', ''Süt Kalesi'', ''Balakgazi'' ve ''Mevlana'' isimli kitapları bastıklarını anımsattı.

Toplumların kültürleri ile tanındığını, bilindiğini ve bu şekilde ayakta kaldıklarını ifade eden Selmanoğlu, bu nedenle projeye büyük önem verdiklerini kaydetti.

Selmanoğlu, şunları bildirdi:
''Harput musikisi hem halk müziği hem de sanat müziği formlarını üzerinde bulunduran özgün bir yapıya sahiptir. Tüm bu güzellikleri bağrında barındıran Harput musikisinin en nadide eserlerini gelecek kuşaklara da aktarmak konusundaki sorumluluk duymamız sebebiyle kapsamı itibarıyla tek olan ''Elazığ-Harput Havaları'' isimli eseri projemiz bünyesinde yayınladık. Harput musikisine ilgi duyan, ya da musiki geleneğimizin ortaya koyduğu eserlere ulaşmak isteyenlerin bir numaralı başvuru kaynağı olacağına inandığımız bu külliyatın hazırlanmasında büyük emek harcayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Musiki Korosu sanatçısı Salih Turhan ile folklor araştırmacısı Şemsettin Taşbilek'e teşekkür ediyorum.''
 

Elazığhaber.com
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 09:56:24
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 10:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?