16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

'Elazığ Okuyor Kampanyası'

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın başlattığı "Elazığ Okuyor Kampanyası" kapsamında, sanayi sitesindeki esnaf için kütüphane açıldı.

Elazığ Sanayici ve İşadamları Derneği'nin de katkılarıyla açılışı yapılan kütüphanede yaklaşık 10 bin kitap bulunuyor. Açılışta konuşan Vali Muammer Muşmal, gençlerin iyi eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Bugün dağa giden bali çeken gençler cehaletinden gidiyor. Bu gençleri iyi eğitseydik bugün bu problemleri Türkiye yaşamayacaktı.

Dağlarda terörist olarak gezen o hainlerin yüzde 99'u eğitilmemiş insanlardır. Mevlana'nın hoşgörüsüne sahip olamamış, Yunus'un, Pir Sultan Abdal'ın hoşgörüsüne sahip olamamış. Vatan sevgisi, Allah sevgisi, bayrak sevgisi her şeyden önemlisi insan sevgisini yüreklerinde beyinlerinde hissedemeyen bir nesil olduğu için bugün dağlarda gözünü kırpmadan sadece asker polisimizi değil gençlerimizi çocuklarımızı kadınlarımızı katlediyorlar. Biz onun için bu yolu önemsiyoruz. İnsanları okutmak, insanları eğitmek, insanları kültürlü bilgili hale getirmek için. Onun için bu kampanyayı son derece önemsiyoruz. Elazığ'da bu kampanya 15 Mart 2008 tarihinde bitmeyecektir. Bu kampanya Elazığ'ın markası oldu. Elazığ durduğu müddetçe bu kampanya devam edecektir" dedi.

Daha sonra kampanyaya katkıda bulunan vatandaşlara Vali Muşmal tarafından plaket verildi. Törene katılan öğrencilere yine Vali Muşmal tarafından kitap hediye edilirken, kütüphanenin açılışı Vali Muşmal ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Cemil Erdem tarafından yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 17:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?