6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ şehitlerine ağladı

Bingöl'ün Genç İlçesi yakınlarında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Devlet Demir Yolları'nın (DDY) 5 güvenlik görevlisi, Elazığ'da toprağa verildi. Törende terör örgütü PKK'ya lanet edildi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Bingöl'den sabah ambulanslarla Elazığ'a getirilen şehit 5 güvenlik görevlisi için önce İzzet Paşa Camii'nde tören düzenlendi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında kılınan öğle namazında şehitler için dualar edilirken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül gözyaşlarına tutamadı. PKK terör örgütü aleyhine sloganlar atıldığı cenaze töreninde, bazı vatandaşlar tarafından SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın protesto edildi. Tepkilerin sürmesi üzerine Karayalçın, herhangi bir olay çıkmaması için güvenlik kuvvetleri tarafından alandan uzaklaştrıldı.

Türk bayrağına sarılı olarak omuzlarda İzzet Paşa Camii'ne getirilen şehitler için kılınan cenaze namazının ardından, DDY'de ikinci bir tören yapıldı. Şehit yakınları, görevli subaylara "Bize sahip çıkın, bizi Tayyip Erdoğan'a teslim etmeyin" dedi. Şehit olan 5 güvenlik görevlisinden Özcan Türkler, Safet Akbaş, Mehmet Aygün, Celal Korkmaz memleketleri Elazığ'da, Mehmet Şimşek ise memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Bu arada, cenaze törenine katılmak üzere öğle saatlerinde Elazığ'a gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Vali Kadir Koçdemir'i makamında ziyaretinin ardından, saldırıda yaralanan vatandaşları Fırat Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 17:19:18
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 21:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?