6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Elazığ yeni bir dershaneye kavuştu

Görkemli bir törenle açılışı yapılan Özel Süper Seviye Dergisi Dershanesi, Elazığ'da dershanecilik adı altında eğitim veren kurumlar arasında yerini aldı. 

Elazığ'da özel eğitim kurumlarına bir yenisi daha eklendi. Özel Süper Seviye Dergisi Dershanesi'nin açılış törenine, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu, Milli Eğitim İl Müdür Vekili İbrahim Bozkurt, Seviye Dergisi Genel Yayın Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çalışkan, dershane personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Türkoğlu, AK Parti olarak Elazığ'ın bölgesinde sağlık ve eğitimin merkezi konumuna gelmesi için köklü çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, Elazığ'ın geçmişinden bugüne ilim irfan yuvası olduğunu söyledi. Prof. Dr. Türkoğlu, "Elazığ'ın eğitim adına elde etmiş olduğu başarılar ortadadır. Bölgenin eğitim seviyesi en yüksek ili olması ise bu çıtanın ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. 2006 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) kazandırma oranıyla Elazığ 15. olmuş ve eğitimdeki kalitesini göstermiştir. Bunu tarih içerisinde de görmekteyiz. Köklü bir tarihe sahip olan Harput'ta 1890 yılında 8 tane genel kütüphane vardı. Şimdi ise, Elazığ'da bir tane halk kütüphanesi var. Bu durum üzüntü vericidir. Ama yine de Elazığ insanı, tarihinin her döneminde ilim irfan yuvalarına önem vermiştir. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve Elazığ'ı bölgenin eğitim ve sağlık merkezi konumuna getirmek için gayret gösteriyoruz" dedi. 

Milli Eğitim Müdür Vekili Bozkurt ise, Elazığ'da mevcut 24 dershane ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek yeni 4 dershaneyle eğitimdeki başarı çıtasının her geçen gün daha da yükseldiğini ifade ederek, yasal çerçeveler içerisinde Milli Eğitim İl Müdürlüğü olarak bu tür özel eğitim kurumlarına destek olacaklarını, hedeflerinin Elazığ'da kaliteli eğitim anlayışıyla geleceğe başarılı nesillerin kazandırılması olduğunu ifade etti. 

Açılış öncesinde konuşma yapan Dershane Müdürü Ali Koç, Elazığ'ın köklü tarihi ve bu tarih içerisindeki eğitim bilinciyle geçmişten bugüne eğitim adına sayısız başarıların yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye genelinde mevcut 40 şubesi ile Özel Süper Seviye Dergisi Dershanesi'nin başarılı eğitim kadrosu ve geniş yayın ağıyla Elazığ'da eğitim anlayışına yeni bir bakış açısı kazandıracağını kaydetti.
Konuşmaların ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu ve Özel Süper Seviye Dergisi Dershanesi Kurucusu Cem Tahir keskin tarafından kurdele kesimi yapılarak, davetliler tarafından dershane gezildi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 10:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?