4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Elazığ'a 300 bin fidan

Elazığ'da 'Mili Ağaçlandırma Seferberliği' çerçevesinde güz dönemi ağaç dikim çalışmaları devam ediyor. 

Çalışmalar kapsamında 300 bin fidanın dikilmesi için düzenlenen törende konuşan Vali Muammer Muşmal, Elazığ'ın ülke genelindeki ağaçlandırma çalışmalarında önde gelen illerden olduğunu bildirdi. 

Elazığ'da Mili Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde güz döneminde, Sivrice-Dede Yolu Göleti bölgesindeki 200 hektarlık alana toplam 300 bin adet fidan dikilecek. Fidan dikimine Vali Muammer Muşmal, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Dedeyolu köy halkı, öğrenciler ve orman işçilerinin katıldığı törenle başlandı. Elazığ Valisi Muammer Muşmal burada yaptığı konuşmada diğer birçok batı ülkesine göre Türkiye'nin yeşil alanlarının çok az olmasının üzücü olduğunu belirtti. Muşmal, şunları söyledi: 

"Bizler maalesef ormanlarımızı yakmışız, kesmişiz, yok etmiş, korumamışız ve yeni fidan da dikmiyoruz. Sayın Başbakanımız bu yılın başında yasası önceden çıkmış bir olayı canlandırma adına 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' ilan etti. Bu konuda biz Türkiye'de en hızlı hareket eden illerin başındayız. Hemen gerekli toplantıları yaparak, komiteleri, komisyonları oluşturarak bu seferberliği ilimizde başlattık. Elazığ'da daha önceki iki yılda, ilk yıl 2.3 milyon, ikinci yıl 2.5 milyon fidan dikildi. Bu yılda hedefimiz Milli Ağaçlandırma Seferberliği doğrultusunda 6 milyon fidan dikmek. Bunun haricinde bizler ayrıca yatırımcı kuruluş olarak, DSİ, İl Özel İdaresi, Orman Teşkilatı olarak 3 yıldır ağaçlandırılabilecek hazine arazilerinin tespitini yaptırıp, bunları kurumlarımıza paylaştırmıştık. Bu çalışmamız devam ediyor." 

Elazığ'ın son 4 yıldır Türkiye'nin en kurak bölgesi olduğunu söyleyen Muşmal, "Erozyonun çok yoğun olarak yaşandığı, yağışın olmadığı, sıfıra doğru yaklaştığı bir Türkiye'yi yaşıyoruz. Bundan kurtulmanın yegane yolu da ülkemizi yeşil hale getirmek, ağaçlandırmaktır. Elazığ'daki felsefemiz bu. Ayrıca ağaç dikmek dinimizin emirlerindendir. Bizler bu konuda toplumun her kesimini hızlı bir şekilde bilinçlendirmeliyiz. Çocuklarımızı ağaç, orman ve çevre sevgisiyle donatmamız lazım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?